[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
مشخصات انجمن::
اعضاء انجمن::
رئیس انجمن::
تفاهم‌نامه‌های انجمن::
مجلات انجمن::
کمیته‌های انجمن::
صورت جلسات::
بانک اطلاعات::
نشریه اقتصاد اسلامی::
نشریه اقتصاد و بانکداری اسلامی::
اخبار نشست‌ها::
اخبار همایش::
جشنواره اقتصاد اسلامی::
عضویت ::
برقراری ارتباط::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: نشست تخصصی ناترازی بودجه ۱۴۰۴ و آثار آن
:: همایش ملی عدالت اقتصادی در اسلام و ایران
:: صورتجلسه
..
:: سلسله نشست‌های تخصصی با محوریت ::
 | تاریخ ارسال: 1400/11/11 | 
دومین نشست از  سلسله ‌‌نشست‌های تخصصی با محوریت «اقتصاد و جامعه» و عنوان «جایگاه اخلاق در رشد اقتصادی»  با سخنرانی دکتر توحید فیروزان، عضو هیأت مدیره انجمن و دبیری دکتر امیرحسین مزیّنی، نایب رییس انجمن توسط پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس و انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران در روز شنبه،  مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۹ با حضور اساتید، دانشجویان و علاقمندان به صورت برخط برگزار گردید.
نشست مذکور در ساعت ۱۳ با خوش آمدگویی دبیر علمی نشست‌ها، دکتر امیرحسین مزینی نایب رییس محترم انجمن آغاز گردید. ایشان به بیان اهمیت برگزاری این نشست‌ها اشاره نمودند و موضوع سخنرانی را یکی از حوزه‌های مورد تاکید در چند دهه اخیر در ادبیات اقتصادی دانستند.
سپس سخنران نشست، دکتر توحید فیروزان استادیار دانشگاه خوارزمی و عضو هیات مدیره انجمن به بیان جایگاه اخلاق در رشد اقتصادی با تاکید بر رتبه ایران پرداختند. همچنین بیان کردند موضوع اخلاق از دیرباز مورد توجه متفکران و اندیشمندان مختلف بوده و علم اقتصاد در پرتو مباحث اخلاقی رشد و توسعه پیدا کرده است. اگر چه به مرور با غالب شدن اقتصاد اثباتی و مباحث فنی در اقتصاد به زمینه‌های اخلاقی رفتار انسان‌ها بی‌توجهی شد، اما دوباره برخی مکاتب اقتصادی به اهمیت اخلاق و زمینه‌های اخلاقی رفتار انسان‌ها و اثرگذاری آن بر کل اقتصاد توجه داده‌اند. در اقتصاد اسلامی هم که هدف کمال انسانی و جلب رضایت الهی است، بدون اخلاق، رشد صرف مادی و اقتصادی جامعه را به هدف غایی نخواهد رساند. بر همین مبنی در این سخنرانی که به ارائه نتیجه تحقیقی در راستای رتبه بندی اخلاقی کشورها اختصاص داشت، با ارائه روش شناسی مشخصی تلاش شد تا با استفاده از آمارهای بین‌المللی معتبر وضعیت کشورها نشان داده شود. به این منظور چهار شاخص اخلاق فردی، اخلاق شرکتی و جمعی کوچک، اخلاق شبکه ای و اخلاق تصمیم گیران و حاکمان معرفی و تعریف شد و در نهایت شاخص ترکیبی کلی اخلاقی کشورها محاسبه و وضعیت کشورها تعیین شد. نتایج نشان داد که ایران در بین کشورهای اسلامی وضعیت بهتری از پاکستان دارد، لیکن وضعیت کشورهای ترکیه و مالزی بهتر از ایران است. همچنین این پژوهش نشان داد اقتصادهایی که رشد اقتصادی بهتری دارند، رتبه بهتری از نظر اخلاقی داشته‌اند. همچنین نتایج تحقیق حکایت از آن داشته است که در دوره تحریم‌های ظالمانه غرب وضعیت اخلاقی جامعه ما بدتر شده است.
در انتهای جلسه سوالاتی در خصوص مطالب ارائه شده توسط دبیر علمی و شرکت کنندگان در نشست مطرح گردید.
 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 1469 بار   |   دفعات چاپ: 270 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران Islamic Economics Scientific Association of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4660